Parkhäng och baka bullar själv för första gången!

Jag tänkte berätta lite vad vi har gjort den senaste tiden. För trots att jag bloggar ibland och uppdaterar instagram så finns det så mycket som jag inte lägger upp eller visare er.
Tiden räcker helt enkelt inte till. Förr kunde jag sitta och blogga efter midnatt för att jag kände att jag “måste” uppdatera varje dag.
Men jag har sänkt kraven på detta och tar allt efter som. Ni har säkert märkt av det men jag hoppas att ni är okej med detta.

Vi har fullt upp nästan hela tiden, ibland lite tråkiga och vardagliga saker. Och ibland händer det roligare saker som sker mer än sällan.
Vi är inte ute och flänger hela tiden och har väldigt mycket på rutin så som mat och sovtider tex.
Men jag försöker få till lite roliga “äventyr” Och för två helger sedan så var det våra fina vänner som styrde upp en sådan grej med oss.

Parkhäng i Side 

Vi åkte in till Side en lördag förmiddag, jag och barnen. Och väl där träffade vi Sofie, Efe och Ela i en lekpark.
Det finns massor av roliga lekparker runt omkring Side men mer mot bostadsområdena. Alltså bort från strandpromenaden eller vad jag nu ska säga.
Vi köpte med oss lite gott fika som vi aldrig åt, av ren glömska och fullt upp med barnen. Och sedan hade jag med mig lite vatten och juice.
Sofie hade gjort pizzabullar och tog med sig kaffet.

 

En riktigt bra och varm förmiddag. Det droppade in allt fler barn och föräldrar men tur nog så var vi där tidigt för vid lunchtid blev det varmt och precis lagom att åka hem igen.

 

Det finns några saker som jag minns så väl och tydligt från min barndom. Sådant som jag verkligen myser av när jag tänker på det och på min mamma. Och det är när hon bakade eller lagade mat.
Jag var sällan med i själva lagandet, och jag var riktigt kräsen, liten tjej tyvärr. Tur det har ändrats.
Men idag kan jag ångra att jag inte var med mamma och lärde mig mer. För även om jag kan laga en del mat och baka lite så är det på en väldigt enkel nivå tycker jag nog själv.
Och jag har inte riktigt självförtroendet att göra något avancerat eftersom jag tror just att det är så avancerat.
Vilket det verkligen inte behöver vara.

Baka bullar i Turkiet. 

En sak som jag verkligen vill kunna göra, men som jag dragit mig för att pröva i många, många år är att baka bullar.
Jag vet inte varför men jag har en tanke om att jag inte alls skulle fixa det.
Men så älskar jag kanelbullar så i fredags tog jag mig själv i kragen och bara kände “Nää, nu kör jag!”
Så efter lunch gjorde jag en bulldeg som fick jäsa medans jag nattade Esma så att hon kunde vila en stund.
Och efter 50 minuter så var det dags för det roligaste.

bullbakkanelbullar-baka-turkiet
Redo att åka in i ugnen. 

 

Jag följde receptet från Lindas bakskola. Jätteenkelt och tydligt.

bullar-baka-turkiet

Här ser ni resultatet. Vad tycker ni?
Jag måste erkänna att jag är riktigt stolt över mig själv. Vissa av er kanske bakar bullar utan problem och tycker att det är lätt som en plätt.
Men när man gör något sånt här för första gången själv, och inte riktigt tror på sig själv.
Då blir man jäkligt stolt när man faktiskt fixar det.

Eftersom jag visste att det lätt kunde brännas vid, och jag inte riktigt vet hur vår ugn är för bullbak, så tog jag ut första plåten efter knappt 7-8 minuter.
Jag hade kunnat ha den inne någon minut till. Men efter att de stått en dag, och några legat inne i frysen så smakar de jättebra.
Andra plåten hade jag inne i knappt 7 minuter och blev alldeles perfekta. Då är ugnen mer “uppvärmd” och man ska väl ha extra koll på plåtarna ju mer man bakar.
För oss blev det två plåtar med bullar, men vissa blev väldigt stora så nästa gång kommer jag göra de något mindre och så att det blir tre plåtar istället.

Jäst och pärlsocker 

Jag fick frågan på min instagram vad för jäst jag använder mig utav här i Turkiet och jag köper denna från A101 denna gång.
Finns jäst i alla matvarubutiker, i kyldisken. De som jag har sett är 42 gram, så köp minst 2 paket så att ni har upp till 50 gram som receptet är.

Vill också passa på och säga att, vad jag vet, så finns inte pärlsocker i Turkiet. Mitt kommer ifrån Sverige och det räckte precis till mina bullar.
Så nu är det slut och nästa bullbak får nog bli med glasyr istället.

jäst-turkiet

 

Kanelbullarna har fått tummen upp av alla familjemedlemmar. Jag och Esma har en liten fikastund varje och hon verkar gilla det. Och bullarna.
Jag lämnade också över var sin tallrik till mina grannar med nybakta bullar i fredags. Hoppas att de gillade det.

 

 

7 kommentarer

 1. Bullarna ser jättegoda ut, och jättefina.
  Skoj att du vågade dig på att prova, nu blir det säkert bullar flera gånger ?
  Jag förstår hur du menar med att vara rädd att misslyckas, jag har varit likadan. Men provar man inte, så lär man sig ju inte heller. Det värsta som kan hända är ju att man får kasta bort och försöka igen ?
  Ha det så gott ?
  Kramar från mig

  1. Tack, det blir säkert fler bullar framöver. Jag är redan sugen på att göra mer men vår frys är full just nu med mat och annat.
   Ja, det finns mycket som man drar sig för att göra för att man tror att man ska misslyckas. Men som du säger så, med bullbak, kan man bara slänga om det blir skit av allt.
   Ha en fin kväll! Kram

 2. Fina bullarna blev! ?
  Minns när jag började baka bullar här i Tunisien, var nästan gråtfärdig av lycka, både att ha klarat av det (var helt nollställd i köket) och att få känna doften och smaken. Hade total hemlängtan, haha! ?
  Här får vi nöja oss med torrjäst dock, men det funkar det med. ?

 3. Hej ?
  Hur är vädret i Alanya i slutet av maj, är det mycket soliga dagar? Så rädd för regn!! Vi är en familj på två vuxna och två barn, 4 och 11 år som åker till Long Beach Harmony Resort mellan Side och Alanya?!

 4. Åh vad gott det ser ut jag är ingen bull bakare men måste väl försöka då hembakat är så gott Ibra att ha i frysen må så gott

Kommentera