Den här dagen har jag väntat i 5 år på!

Det är nästan exakt 5 år sedan som vi flyttade hit till vår lägenhet. Då fanns det inte många fler lägenheter, idag finns det massor.

När vi flyttade hit så pratade de väldigt gott om en lekpark som skulle byggas på andra sidan vägen. Det var bara en jättestor gräsplan som allt eftersom började gå över till någon slags soptipp för en del tydligen.
Ett tag började de rensa upp och liksom “höja marken” och då trodde jag på riktigt att det var dags att bygga lekpark och basketplan som de pratat så länge om.
Men inget hände då och inget har hänt nu. 

För ett tag sedan började de bygga massor bakom våran lägenhet. I början trodde jag bara att det skulle bli ännu fler lägenheter. Så mycket som det ändå redan hunnit bygga de senaste åren här.
Men någon gång i vintras började vi förstå och höra vad som var på gång.

En fin lekpark skulle bli till. 

Idag, den 23 April, är det barnens dag här i Turkiet. Så vi började förmiddagen med att gå till vår market och köpte glass, lite juice och annat gott. Sedan satte vi oss hemma, utomhus för att äta glassen.
Vi hinner inte mycket längre innan glassen smälter så det är ett säkert ställe att äta glass på.

 

Efteråt så gick vi den nya, asfalterade vägen mot den nya lekparken.
Och vi blev alla glatt överraskade. Det finns inte bara en lekpark med rutschkana, klätterställningar och linbana. Samt en sandavgrund.
Utan de har även byggt en inhägnad basketplan med strålkastarlampor för att kunna användas sent på kvällen.
Den ser vi bra från vår sovrumsbalkong. Sedan finns det även en lite djurpark med olika fåglar, kaniner och getter.
Det finns också ett utomhusgym och ett flertal olika sittplatser.

Lekparken ligger på en liten höjd där bilar har möjlighet att parkera vilket jag tycker är toppen.
Och denna park är precis “klar” fast att den egentligen inte är klar. För när vi var där så la dem fortfarande lite stenplattor och annat.

Förstår ni att jag har väntat på detta i FEM år nu. Och även om mina barn är rätt nöjda med att leka på våran tomt och i bland stenarna så är ju detta på en helt annan nivå.
Jag är så glad för deras och alla andra barns skull.

Här ser ni lite härliga bilder från lekparken.

lekparken-turkiet-manavgatnya-lekparken-turkiet

 

13 kommentarer

 1. Vilken underbar park, och perfekt att den ligger så nära.
  Det ser ut som ni har haft en skön dag.
  Kram ?

 2. Så kul!?förstår dig, ser ju väldigt härlig ut!?kul du är tillbaks.. jag o sonen har äntligen bokat, gjorde i mars.. åker ner den 5 maj?hoppas på fint väder där nere då!!?

 3. Hej vilken fin lekpark toppen att ha den så nära vårat väder här var fint i helgen men idag måndag är det kallt o grått igen
  Må så gott Birgitta S

 4. Hejsan Louise;)Det var ett tag sen jag skrev,haft en del som tagit all min energi! Så man kan säga att jag med haft en paus! Lekparken ser jättefin ut;) hos er byggs det mycket för barnen vilket jag gillar;) här hos oss så tar dom bort lekplatser istället för att utveckla dom med lite nya leksaker;( här finns bara 1 kvar nu, ja om man inte räknar den som finns på skolan eller förskolan! Lite synd;( kul att du är tillbaka igen3< kramar

 5. Kul att du är tillbaka 🙂
  Super fin park, verkligen!!!

  Hoppas de vill rusta upp de här runt om oss oxå 🙂

  Kram kram

 6. Kul med lekpark! Själv äger mina föräldrar ett hus i turunc, strax utanför Marmaris. Har besökt Turkiet varje år senaste 12 åren, läser din blogg just för kul att se hur vardagslivet ter sig?

 7. Jättefin lekplats! Så perfekt att ha utanför dörren. Hade mina barn älskat ?

 8. Åh så roligt med en lekplats nära. ? vad rolig den såg ut! ? Önskar själv att vi hade en bättre än den som är precis utanför som enbart består av 2 gungor, 1 babygunga och en liten rutschkanan.

  1. Hejsan Jenny! Jag kommer ha fortsatt paus härifrån tills att jag känner att jag vill uppdatera igen.
   Men däremot har jag börjat uppdatera på instagram igen. Särskilt instasory är igång men lite bilder i flödet kommer upp där då och då.
   Så vill du se vad vi har för oss så kika där, LouiseiTurkiet.se heter jag där.
   Kram!

Kommentera