Adems födelsedag!

Som jag skrev innan så är jag inte redo för en “come back” med bloggen ännu så som det var förut med täta uppdateringar. Men jag vill ändå berätta för er om en riktigt lyckad dag.

Adems 5 års dag.
Och det var inte bara Adem som kände att han blev nöjd med dagen. Utan även jag som förälder tyckte att det blev väldigt bra.
Vi hade inga besök från Sverige just denna dag så därför bestämde jag tidigt att vi kör på en “egen dag” där vi kan bestämma själva hur och vad vi vill göra efter våra (Adems) egna önskemål.

Det började med frukost och sedan gjorde jag och barnen oss klara för att åka iväg till shoppinggallerian Novamall här i Manavgat. Adem ville väldigt gärna leka i deras lek och spelhall som finns på övervåningen.
Dels kan man spela spel och åka små karuseller. Det finns även karuseller på uteterrassen utomhus på taket. Och en ganska nyöppnad bowlinghall.
Sedan fick barnen, och jag, springa och leka av oss i deras klätter-hopp-och-lekbana.
Jag vet ingen som älskar att hoppa lika mycket som Esma. Hon går även under smeknamnet tavşan som betyder kanin/hare på turkiska.


Det blev en iskaffe till mig från Starbucks innan “lekandet” satte igång.

 

 

Sedan var det dags för lunch och självklart fick Adem bestämma lunchställe/mat eftersom det var hans födelsedag. Inte helt oväntat valde han McDonalds. Och det passade ganska bra för i deras Happy meal så fick han en transformers-figur. Vilket han blev jättenöjd över.

Enligt vår tradition så innehåller en födelsedag även ballong(er) Esma fick en från Mc Donalds som hon blev jättenöjd över. Födelsedagsbarnet däremot fick välja en med helium i som finns att köpa på entréplan i gallerian.
Han var så nöjd och glad. Förra året valde han en blå kanin, liknande Lisebergskaninen. Men i år valde han en blue monstertruck.
Kanske eftersom han även önskade sig en Lego blue monstertruck i födelsedagspresent.
Ni får se längre ner.

Vilket som. Nöjd födelsedagsbarn och barn överlag är en riktigt härlig känsla.

födelsedag 5 år

 

När vi kom hem så vilade Esma middag en stund och sedan köpte Kadir tårta.
Tidigare så har vi öppnat paket efter frukost men eftersom Kadir jobbade så blev det bättre så här. Och jättelycklat faktiskt att inte propsa på med paket med en gång utan att vi kom iväg på förmiddagen i bra tid.
Med barn så lever man lite som med skalmans mat-och-sovklocka oavsett dag i veckan. Eller födelsedag.

Tårtan var jättegod. Chocklad med lite nötkräm i. Och bäst med tårtor för oss är att man har 1-2 dagar extra att mumsa tårta till kaffet.
Efter tårtan så blev det paket.

 

Vi har inte möjlighet att köpa ett helt hav med massa presenter. Men 2-4 stycken brukar det bli och varje paket har oftast en baktanke eller planering bakom. Något som barnet behöver, vill ha eller skulle uppskatta.
Adem har sedan i vintras pratat om att han ville ha en Lego bil som han sett på internet. Vi sökte och hittade precis det han ville ha. Sedan fick jag hjälp att köpa den i Sverige och få hit den från Kicki.
Jag hittade den även här i Turkiet efteråt men på Gekås så är priset alltid oftast billigare. Tips till er med barn. Allt är inte billigare där, men leksaker är oftast det.

En annan sak Adem berättat att han velat ha var en gul dinosaurie. Det var efter en dag på förskolan då hans kompis hade med en sådan som Adem också önskade sig det.
Vi pratade om hur den skulle se ut och googlade lite tillsammans. Den skulle inte vara för farlig utan lagom snäll.
Så hittade jag en gul dinosaurie som gav ett vrål och fick röda ögon om man böjde på ena armen.
Perfekt, och lagom snäll. Eller lagom farlig.

Kadir hittade en radiostyrd bil dagen innan födelsedagen och detta var inget Adem önskade sig direkt. Men det blev jättebra och något han verkligen gillade.
Och när barn öppnar paket och man verkligen ser hur glada, lite överraskade och exalterade över nya presenter som de oftast gör på en födelsedag är så härlig. Oavsett om presenten redan är önskad eller blir en total överraskning.

Adem har även pratat om massa andra saker som han vill ha, önskar sig osv. Men jag brukar låta han få prata om det och då märker jag snabbt vad han faktiskt gillar och vill ha. Och vad han kanske gillar för stunden men inte bryr sig lika mycket om en längre tid.
Han är mycket väl medveten om att han inte kan få allt han önskar sig eller pekar på. Men att man gärna få önska sig och drömma om sådant man gillar.

Esma fick också ett litet paket. Egentligen tänkte jag ge något till barnen när Adems sommarlov började. Men det blev aldrig av så Esmas sommarpaket som innehöll hela gänget Babblarna fick hon på Adems födelsedag istället.

 

Resten av dagen så var vi hemma, lekte med nya paketen, åt middag och när det var läggdags så skulle alla inklusive heliumballongen sova i sängen.
Men jag kan erkänna att när barnen somnat så stängde jag in ballongen i ett annat rum. Den kommande veckan så blev jag skrämd av ballongen flera gånger. Nu när vi har det varmt så har vi balkongdörrar öppna så att det fläktar och drar hemma. Vilket gör att ballongen “åker runt” i lägenheten.
Tänk er att jag står i köket och plockar ur diskmaskinen och plötsligt känner något bakom mig…
Hjärtat slog volter några gånger när jag har en stor ballong bakom mig.
Nu har heliumet äntligen gått ur och ballongen har fått åka i soporna.

 

Ps. Jag kan redan nu berätta att ett nytt blogginlägg kommer framöver. Inte än men håll utkik så dyker det upp så småningom. Då kommer jag berätta om något spännande och kul som vi ska göra.

7 kommentarer

 1. Hej!
  Gratis till din och Kadirs fina son!
  Stora killen nu fast han är lien. Vilken mysig födelsedag du och Kadir ordnat.
  Kram och må så gott!
  Birgitta S

 2. Härligt när barn fyller år!!??skickat förfrågan på instagram.. utan resultat!?tänkte du skrev man kunde följa dig där?

  1. Nu har jag uppdaterat min app och jag tror jag godkände dig precis. Så nu får du följa mig lite mer. Och håll koll på instastorys. för där kommer det upp lite (ibland mycket) klipp som bara syns under ett dygn. 🙂 Kram

   1. Hej Louise! Vilken fin dag ? även jag har skickat förfrågan på instagram i och med att du är lite mindre aktiv på bloggen. Mvh Emilia

    1. Hej! Det blev en jättelyckad dag för alla inblandade. Igår hade jag inga fler förfrågningar om att följa så din förfrågan måste ha försvunnit. Men idag tror jag att jag fick in en förfrågan från dig som jag godkände. Stämmer det? Kram

 3. Vilken härlig dag ni haft tillsammans, ta den tid som behövs för en ”comeback”, ska aldrig stressas fram ? , ha en bra dag, kram från mig ?

Kommentera