Augusti, månaden som ger pirr i magen och stora planer med barn!

Augusti månad och det är verkligen en månad som jag längtar till.
Visserligen betyder det varmare väder och fuktigare klimat. Det är sällan under 36 grader. Närmare 38-42 i skuggan och riktigt hett. Och ärligt talat, det är en jobbig månad för sådana som mig som kanske inte trivs när det är som absolut varmast och inte har möjlighet att åka till stranden varje dag i flera timmar.

Men…sedan 3 år tillbaka så älskar jag denna månad. Det pirrar lite extra i magen, planerna är stora och planeringen prickas av både för mig och barn.
För två år sedan var första gången på 10 år som jag åkte till Sverige i augusti månad. Förra året blev ett lyckat återbesök och att vara i Sverige när det är som absolut varmast i Turkiet är något jag kanske har svårt att vänja av.

Resa i augusti innan skolorna börjar.

I år var resorna dyra. Esma är dessutom över 2 år så hon har visserligen eget säte och egen resväska, men hennes biljett blir dyrare än som “bebis biljett”
Och det var riktigt svårt att hitta resor från mitten av augusti och 2-3 veckor framåt. Det fanns inga charter/direktflyg härifrån Turkiet de dagar vi kan åka och jag tittade alla möjliga (och omöjliga) sätt.
Biljett ill Turkiet är mycket lättare att hitta. Men att ha startbiljett FRÅN Turkiet i mitten av augusti är svårare, mycket svårare. Vi var dessutom något begränsade med avgångsdagar och behövde planera ett par veckor i förväg.
Men jag kände att jag vill verkligen åka till Sverige i år. Jag behöver den där uppladdningen och en dos av “min uppväxt” och allt som hör till.
Så tillslut blev det en resa bokad, mellanlandning i Frankfurt och jag tror det blir jättebra.

Här kommer ett härligt bildregn från några av bilderna jag tog förra året. Minns ni att vi övernattade på flygplatsen då med men i en napcab?
Det kan ni läsa om HÄR

 

 

7 kommentarer

 1. Hej!
  Vad bra att det löste sig med biljetter för er. Förstår att du o barnen vill besöka släkt och vänner och samtidigt slippa värsta hettan.
  Minns mkt väl inlägget om napcab vilken toppenlösning. Kram och Trevlig resa när ni kommer iväg
  Birgitta S

  1. Ja det känns jättebra och väldigt roligt. Vi räknar ner dagarna nu. Denna gång blir det däremot ingen napcab. Men det var en väldigt bra och enkel lösning då. ??

 2. Så härligt för er att åka ”hem” och återse allt?. Fina minnen för barnen med, du glömmer väl inte en shopping i Ullared? Få se hur det blir med våran september resa ”hem? Vill hitta bästa billigaste resa då vi varit i Side 5 veckor i år?. Men jag sitter nog där i solstolen ska du se???. Kram Pia

  1. Och väldigt varmt i Sverige med förstår jag. Men det går inte att jämföra värme mellan länderna. Hettan blir annorlunda här. Eller som nu i veckan när vi ska ha 38 och 39 grader. Idag bunkra jag upp med dricka i olika slag för att överleva dem dagarna haha.

 3. Välkomna till Götet ?? Precis det där pirret känner jag när det närmar sig avresa till Turkiet! När vi framöver bor där nere kommer väl känslan vara omvänd ? kram Rebecka

  1. Tack! Visst var det du som bodde vid maxi, eller tänker jag på någon annan som skrev det förra året?
   Haha ja, jag tror det är samma känsla jag har som alla semesterdyrkare som åker hit åt. Lite nervöst inför packning, flygning osv. Och en stor längtan och massa förhoppningar om och kring resan.
   Min stora fråga är just nu; Vad blir det för väder egentligen? Alla pratar ju om att det är så himla varmt. Men när jag kollar vädret för augusti så ser det ut att bli som förra året samma tid. Alldeles lagom men inte sådär “jääääättevarmt”
   Vad tror du?
   Kram! <3

Kommentera