En ovanlig och spännande vecka!

Hej hopp!

Ja, vad ska jag säga? Att tro att jag kommer få tid att blogga under en semester är inte så smart kanske. Ska jag vara helt ärlig så har jag ingen aning om hur jag tänkte där egentligen.
Dels så har jag då fullt upp nästan hela tiden, jag ska lyckas styra och vägleda två vilda barn för att inte skapa allt för mycket kaos.
Eller sockerchock hehe.
Och sedan är det semester dessutom. Sätta sig och blogga är inte direkt det som jag hinner med då.
Så det var dumt att ens tro att jag skulle hinna blogga under tiden vi var i Sverige.
Men vi hade iaf tre jättebra och trevliga veckor.
Jag vill inte lova något, men har ni inte sett uppdateringarna från instagram på instastory som jag gjorde när vi var i Sverige så ska jag försöka sammanfatta vår vistelse på bloggen lite senare.

Över till något heeeeelt annat. Mycket har nämligen hänt sen vi landade i Turkiet för två, snart tre veckor sedan.
Och störst av allt startade i måndags. Då var det nämligen dags för förskolan igen.
Men inte bara för en utan för två här i familjen. Numera går Esma också på förskola. Samma som Adem har gått på sen ungefär samma ålder. Esma blir tre år i december.
De går dock inte i samma klass, eller samma avdelning kanske man säger. På denna förskola så är de indelade efter årskurs.
Men de ser varandra i matsalen och när de är ute och leker ibland.

IMG_20180909_220611_716.jpg
Från min instastory i söndagskväll. Jag heter LouiseiTurkiet.se på instagram om ni vill följa mig där. 

 

Veckan har gått bra, peppar peppar. Adem har jag knappt hunnit säga hej då till, än mindre ge en kram innan han sprungit iväg till sina kompisar.
Esma är mer försiktig. Lämningen är lite jobbig för henne, såklart, hon har inte varit med om det så ofta tidigare utan alltid liksom hängt på mig.
Men det går bättre allt eftersom och jag tror både hon, jag och hennes pedagog kommer komma in i en bra morgonrutin så småningom.

IMG_20180912_105653_396.jpg

 

Denna vecka så har jag fokuserat på att bli frisk från en riktig ordentlig förkylning som började nästan direkt när vi kom tillbaka till Turkiet.
Jag är sällan jäääättesjuk, men denna gång blev det värre än jag tänkt mig. Ni vet när man inte ens kan sova om nätterna för att man hostar osv.
Men med fokus på att bli frisk och att denna vecka framför allt ta mig tiden att vila upp mig och ta allt i min egna takt har funkat bra.
Nu känner jag mig så gott som nästan frisk i alla fall.

Hörrni, jag vågar inte lova när jag kommer uppdatera igen. Jag har i år bestämt mig för att bara göra det när jag själv känner att jag hinner. Och därför har jag inte direkt matat ut massa inlägg varje eller varannan dag (eller ens vecka) detta år.
Men jag är glad och tacksam för er som fortfarande vill följa mig.
Och jag ska inte sitta och rulla tummarna framöver medans barnen går på förskola.
Jag har lite idéer och projekt på gång men vi återkommer till det lite senare.

Ha det så bra och ta hand om er själva och varandra! 

IMG_20180910_103738_059.jpg

Man får väl passa på när man är helt barnfri för första gången sen….eh, juli 2013 typ. 

6 kommentarer

 1. Hej! Oj vad fort det gick bägge barnen i förskola. Härligt att eran semester i Sverige var lyckad och i år slapp ni väl frysa .
  Må så gott!

  1. Ja, herregud. Kan inte fatta att båda barnen är på förskola.
   Haha vi hade jättedåligt väder i Sverige. Var inte ute i slottskogen särskilt mycket. Vissa dagar var såklart bra men tur att jag hade med jackor till oss och ordentliga skor. Inget bad eller shortsväder alls. Men vi hade det bra ändå i Sverige.
   Kram!

 2. Hej ?
  Så skoj att höra av dig här på bloggen ??
  Esma ser så förväntansfull ut på bilden, antar att de är på väg till förskolan ?
  Vilken härlig nalle hon har, har Adem gjort illa handen eller är det något han håller i?
  Kram till et ?

  1. Hej! Precis, första dagen på förskolan var det på denna bild. Nallen fick Esma när hon fyllde 1 år. Men den stannade i bilen när vi kom till förskolan.
   Adem har en hushållsrulle på handen. Han brukar vilja klippa och leka med sånt där, så detta var nog form av “laser vapen” tror jag. Han är väldigt kreativ och kommer på så mycket lekar med olika prylar här hemma.
   Kram!!

 3. Kul att se nyheter från er på bloggen /fb! Och oj så barnen växer! Det går fortare änn man tror! Vi har nog alltid Turkiet och Side i tankarna men det blir ingen resa denna höst pga mycket annat som händer.Skulle så gärna se allt nytt som byggts i Side gamla stad…etc…det utvecklas fort även där…. Många hälsningar från fam Westmalm/Finland

  1. Hej! Vad tråkigt att det inte blir någon resa. Men då håller jag tummarna att ni kanske kommer nästa år. Jag fotade lite sist jag var i Side, i början av augusti, så jag ska se om jag kan lägga ut det.
   Ja herregud, de växer så otroligt snabbt. Nästa år börjar Adem dessutom skolan och jag fasar redan nu för läxorna han kommer få. De har extremt mycket läxor här nämligen.
   Kram!!

Kommentera