Första uppdateringen kring förskolan!

Första veckan på förskolan gick ganska bra. Adem var snabb på att springa in på hans avdelning så jag sa knappt hej då till honom. Men så länge han är nöjd och glad så funkar det för mig.
Mitt fokus låg istället på Esma. Hon har visserligen varit på denna förskola för att lämna och hämta upp Adem sen hon var runt 4 månader.
Men att själv bli avlämnad är inte samma sak. Vissa dagar blev hon ledsen, andra dagar mer ängslig.
Vi har fått rapport om att det däremot har gått bra så länge de har kommit igång med verksamheten inne på hennes avdelning.
Hon är nöjd, glad och är med på allting som de andra barnen i hennes klass.
Hon och hennes kompisar är yngst på förskolan. Och de är bara 6 barn med två pedagoger. Men det är jättebra tycker jag. Ju mindre grupper, desto bättre känner jag personligen.

När denna vecka startade så var jag lite orolig över att Esma skulle ogilla lämningen. Det tar såklart ett tag innan hon kommer in i det.
Men det har gått toppen. Första dagen hängde hon på sin pedagog nästan med en gång. Igår sprang hon rakt fram till sin pedagog och gav henne en stor kram. Och idag var det en annan som tog emot Esma, som inte tillhör Esma´s avdelning utan en annan.
Och det var inga problem. Esma sa hej då och gick in direkt, nöjd och glad.
Det känns väldigt bra för min del. Så länge barnen är nöjda och tycker att det funkar så är allt toppen för mig med.

förskola-färg-måla forskola-turkiet-matsal-avdelning

 

Adems pedagoger har inte uppdaterat oss med bilder eller lika mycket information ännu. En del information har vi såklart fått. Men de ska ha ett välkomstmöte i nästa vecka tror jag och då får vi mer information om antal barn i varje klass osv.
Skolorna här i Turkiet började denna vecka så därför har det tillkommit fler barn under veckan.

Sedan är det en termin på förskolor och skolor fram till mitten av februari. Då bryts det för ett två veckors lov, en vecka på våran förskola, och sedan fortsätter de fram till mitten av juni.
Det finns några dagar som är s.k. röda dagar. Men inget höst-jul eller sportlov.

Hoppas ni har det bra. Och att ni fortfarande har lite sol och bra väder emellanåt.
Vi har en ovanligt varm september tycker jag. Häromkvällen hade vi 30 grader vid 20.00-tiden. Och temperaturerna på dagarna är för tillfälligt 33-36 grader i skuggan.
Vi har haft två regnskurar sedan vi kom tillbaka från Sverige. Då brukar temperaturen sjunka lite men än så länge håller det i sig.

förskola-avdelning-turkiet

1 kommentar

  1. DEt hoppas jag verkligen att det håller i sig, jag o fam kommer ner till side på lörd?

Kommentera