Det blev ett barnrum tillslut!

Det är 5,5 år sedan vi flyttade in i vår lägenhet. Vi har ett sovrum, ett vardagsrum, ett kök, två toaletter och tre balkonger.
Och ett extrarum. Det där rummet som vi genast ville ha som barnrum.
Men eftersom jag var höggravid när vi flyttade in, vi behövde någonstans att ställa alla saker för förvaring samt att jag tyckte att vi skulle ha den kommande bebisen (Adem) i vårat sovrum så blev det där barnrummet snabbt till ett extrarum.
Eller förvaring för allt som vi inte har någon plats för.

Jag vet inte hur det är i andra städer här i Turkiet men där vi bor så är det extremt dåligt med förvaring. Inga garderober, inga små källarförråd, ingen plats att förvara täcke och vinterjackor på etc.
Allt sånt, samt garderob, bokhyllor, viktiga papper och pärmar, gåstol, kläder som barnen växt ur…allt, allt, allt sånt har vi haft i extrarummet. Jättebra när man ska få besök och vill rensa upp lite hemma innan. Då är det bara att kasta in där.

När Adem var runt 2,5 år så började vi prata om att det skulle vara bra med ett barnrum. Men eftersom Esma då föddes och behövde sova med mig på natten så ville vi inte låta Adem sova själv.
Så tiden gick och det senaste halvåret så har väl både jag och Kadir känt att vi borde göra något eget för barnen.
En idé är såklart att flytta till något större. Men det har vi varken råd, tid eller lust med just nu. Vi trivs väldigt bra i vår lägenhet även om det inte hade varit fel med en eller två extra rum.

 

Dags att göra ett barnrum.

Men nu när båda barnen går på förskola så kände vi att det var dags att ta tag i barnrummet. Jag rensade i extrarummet i över en vecka. Vet inte hur många säckar med skräp som jag slängt, hur många påsar med bra saker som jag ställt bredvid soptunnan där vi bor.
Man gör så här, för att någon annan ska kunna plocka upp och få användning för det.
Första barnvagnen som vi hade, och tillslut blev bytt till en annan, var det en kvinna i vårat område som plockade upp och använder till sitt lilla barn nu.
Andra saker som förhoppningsvis blir användning för någon annan är små barnskor, ett babygym, leksaker, lampa osv.

I måndags skruvade vi isär våningssängen som stått jämns med vår säng i sovrummet för att kunna flytta ut den. Den blå garderoben, ni vet den som anlände ett par dagar innan minis ankomst…flyttade vi på för första gången. Och jag var förvånad över att det inte var mer damm bakom.

blå-garderob-barnrum
När garderoben precis hade anlänt hem till oss, 2013. 

När barnen kom hem på eftermiddagen så hade jag precis plockat klart i deras rum.
Adem hade innan sagt att han INTE vill ha ett eget rum. Han vill ju faktiskt sova i samma rum som mamma.
Så jag var lite orolig för hur hans reaktion skulle bli. Kanske skulle han börja storgråta och vägra.
Men han blev nöjd.
Han sa “Ja, mamma det var jättefint. Men jag tänker att jag ändå ska sova hos dig” 
Sen somnade han ändå i nya rummet, vaknade någon gång på natten osv.

Vill inte sova själv.

Esma verkade också nöjd. Men på natten är hon inte lika nöjd. Hon kommer in till mig varje natt. Och det spelar ingen roll riktigt vad jag gör för det enda som får henne att somna om och stanna i sin egna säng är om jag också sover där.
Och hon har aldrig varit sådan att jag ska hålla om henne eller ens hålla handen när hon ska somna. Hon har varit väldigt självständig när det kommer till sömn.
Vill, eller ville inte, att jag skulle ligga nära henne. Men nu…Nu är det bara mamma i sin egna säng som gäller.

Så jag har haft en del vakna nätter denna veckan. Och sovit halva nätterna i Esmas säng.
Precis som med förskolan så tror jag detta är en vanesak. Ingen av barnen har några problem att somna i sina sängar. Det går ganska snabbt och enkelt. Inom 25 minuter sover de.
Men Esma behöver bara vänja sig vid att sova där igenom hela natten. Så att jag slipper vakna och somna om i hennes säng.

Så här såg det ut när vi monterat och fixat klart barnens säng i deras nya rum.

IMG_20180917_155655_885.jpg

Som jag nämnde för ca 2 år sedan så har nu Ikea öppnat i Antalya. Och inom ett par veckor så tror jag det blir ett besök dit för att fixa det sista i vår lägenhet.
Vi har alltid haft en säng bredvid våran i sovrummet. Först barnsäng och nu, senaste året, en våningssäng. Så jag tycker det är lite väl tomt där och har ett par planer för den platsen bland annat.
Men absolut sista slutresultatet får ni se då när vi är nöjda och klara med allt.

2 kommentarer

  1. Hej! Känner igen mig tog tid innan vi fixade barnens rum. De delade ett mkt litet rum. Det andra rummet hade vi som förvaring. Men runt 5/6 års åldern fick vi ta itu med det. Faktum är att man sparar för mkt. Men det är så roligt efteråt att se hur fint. Jag tror att barnen kommer att älska det om bara några dagar . Må så gott kram!

  2. Hur har ni löst det med förvaringen?, för en hel del behöver man ju ändå kunna förvara nånstans.
    Så bra att mkt av det du ställde ut kommer till nytta för någon annan.
    Kramar från mig

Kommentera