Förvirrande tid men så otroligt lätt!

Jag blev så förvirrad idag när jag märkte att folk började prata om tid, att barnen vaknade extra tidigt idag osv på bland annat Facebook och Instagram. 

Först förstod jag ingenting men sen kom jag på varför. Sverige har flyttat tillbaka till vintertid igen. Lika förvirrande varje år. 

Sedan 2016 så har Turkiet samma tid året om. Under sommaren, alltså när Sverige har sommartid så är Turkiet en timme före i tid. 
Medans nu så är vi alltså två timmar före svensk tid. 
Klockan börjar närma sig 15.00 hos oss, och 13.00 i Sverige gissar jag på. 

Hoppas att ni får en bra söndag och att klockorna inte har förvirrat er allt för mycket. 

8 kommentarer

 1. Hej! Jag önskar att vi också slutar med detta byte på sommar o vinter tid. Krånglar bara til det. Nu ställer de flesta saker om sig med automatik men inte min väckarklocka o micron i köket samma sak med en klocka i badrummet . Blir alltid lika förvirrad o särskilt i morse då jag missat att det var denna helg.
  Trevlig helg ?

 2. Roligt att få följa dig och ditt liv i Turkiet!
  Jag försökte titta runt i bloggen men hittade ingenstans där det står om dig, hur du hamna i Turkiet osv.. hade varit spännande att läsa om hur det gick till. Förstår att du träffat en turkisk man, men hur osv. och hur är det att bo där. Kanske missat sådant inlägg, men länka isåfall gärna!

 3. Hej! Pratar dina barn turkiska med varandra eller svenska? Hur gör ni när ni samlas allihopa hemma med din man? Pratar alla turkiska då? Min man är också turk, men jag pratar bara serbiska med barnen och de med varandra. ?

  1. Hej! Jag pratar svenska med barnen och min man pratar turkiska med dem. Samma sak när vi alla är hemma tillsammans. Sedan pratar jag och min man engelska med varandra vilket vi nu märkt att Adem, 5 år också hänger med på. Barnen pratar både turkiska och svenska med varandra har jag hört. Och Adem brukar prata engelska när han leker bilar själv ibland. Kram

 4. Jag hade en dröm att bo i Turkiet, jag var så avis på dig, jag ville inget annat än att bo där, och din blogg gjorde det inte sämre av att jag ville bo där, men sen så träffade jag en kille från Göteborg och drömmen bara försvann om att flytta till Turkiet ? nu är drömmen att flytta till Göteborg istället, inte ens din blogg får mig att vilja flytta till Turkiet som den gjorde förr. Som det kan gå ?

  1. Hej Anna! Vad kul att höra från dig och dina drömmar och tankar. Och grattis till att det blev precis så bra som det blev för dig. Göteborg är ju dessutom underbart så jag hoppas att du en dag kommer att flytta dit. Är det långt ifrån där du bor idag?
   Vem vet, vi kanske stöter på varandra i Göteborg en dag. Och Turkiet kanske får bli en semesterresa för er två istället?
   Kramar Louise

Kommentera