Val, ledig dag och en förkylning med pollen!

Veckan som varit.

I söndags var det val här i Turkiet. Det var kommunalval och det parti som fick flest röster i landet, i vår region Antalya och även här i Manavgat var CHP.
Vi får se vad det kommer ge för utdelning de kommande åren men förhoppningsvis bara bra.

Ledig dag efter val.

Dagen efter val så är skolorna stängda så jag och barnen hade en extra mysig dag ihop. Vi lekte i vår lekpark, åkte runt med sparkcyklarna och gick till affären och handlade.
Soligt och fint väder så det passade oss bra.

turkiet-lekpark-val-barn

lekpark-barn-leka-val-turkiet

 

Sverige bytte till sommartid natten mellan lördag och söndag. Men som ni kanske vet så har Turkiet slutat med det sedan ett par år tillbaka.
Under vinterhalvåret så är vi alltså två timmar före er i tid. Och nu när ni i Sverige har sommartid så är Turkiet bara en timme före.
Med andra ord så är det betydligt lättare att planera in telefonsamtal med familjen för att matcha våra äta-och-sov-tider.
Och helt ärligt så är det mycket skönare att slippa tänka på att vrida klockorna fram och tillbaka.

Utöver detta så har veckan rullat på bra. Och kände att jag var frisk och hade energi fram tills torsdag kväll. Då började min kropp verkligen gå på lågenergi och under natten till fredag inser jag att min hals känns svullen.
Jag vaknade med en ordentlig förkylning igår, fredag. Och inte nog med det.
Efter att jag lämnat barnen på förskolan så kände jag också av pollen.
Det var en fin dag igår men jag stannade faktiskt hemma pga. pollen. Annars hade jag gett mig ut på en långpromenad som jag brukar när det är fint väder.

Så den här helgen ska jag preppa för att inte bli mer förkyld. Och sedan hoppas jag faktiskt på en regnskur för att spola bort all pollen.
Det brukar kännas lite lättare efter det.

Vill ni följa pollenprognosen där ni bor så kan ni kolla in pollenrapporten.se 

Hoppas att ni får en bra helg! 

turkiet-vår-sol-väder-pollen

2 kommentarer

 1. Hej! Krya på dig förkylning kombo pollen är hemskt. Jag hoppas vi också övergår till en tid så mkt enklare. Idag har vi sol o skönt + 10 njuter. Krya på dig! Kram

  1. Tack snälla. Ja det var inte en kombination jag vill rekommendera. Idag har vi haft molnigt hela dagen och en lätt regnskur. Så det känns lite bättre med pollenallergin.
   Problemet om Sverige får normaltid är att vi alltid blir 2 timmar före. För visst blir det inte “sommartid” då? Utan normaltid borde väl vara den tiden ni har under vinterhalvåret. Annars tycker jag det är bra om Sverige ändrar också.
   Ha en skön dag och helg!
   Kram

Kommentera